65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby
ŠVP – Kuchařské práce, zpracováno podle RVP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby
V průběhu vzdělávání tohoto 3-letého oboru vzdělání si žáci osvojí nezbytné vědomosti a dovednosti a získají tyto odborné kompetence: uplatnění požadavků na hygienu v gastronomii, ovládání přípravy vybraných druhů pokrmů a nápojů, vykonání prací spojených s provozem ubytovacího zařízení a poskytováním služeb hostům.
Absolventi oboru se uplatní ve stravovacích službách jako pomocní kuchaři, v provozech rychlého občerstvení při přípravě pokrmů. Zároveň najdou uplatnění v ubytovacích službách.
Učební plán
Předmět | I. ročník | II. ročník | III. ročník | Celkem hodin |
---|---|---|---|---|
Český jazyk | 1,5 | 1,5 | 0 | 3 |
Anglický jazyk | 2 | 2 | 0 | 4 |
Občanská nauka | 1 | 1 | 1 | 3 |
Matematika | 1,5 | 1,5 | 0 | 3 |
Tělesná výchova | 2 | 2 | 2 | 6 |
ICT | 2 | 1 | 0 | 3 |
Potraviny a výživa | 2 | 2 | 1 | 5 |
Stolničení | 0 | 2 | 0 | 2 |
Technologie | 3 | 4 | 2 | 9 |
Odborný výcvik | 15 | 15 | 28 | 58 |
Celkem hodin týdně | 30 | 32 | 34 | 96 |
Odborný výcvik žáků je zajišťován ve škole a odloučených pracovištích Karmelitská a Chabařovická:
- • Bistro v budově MŠMT Karmelitská
Ministerstvo školství, Karmelitská 529/5, Praha 1
Odpovědná osoba za školu – u ov Bc. L. Radová, mobil: 77744951
Fotogalerie – pracoviště Karmelitská
- • Odloučené pracovičtě Chabařovická
Odpovědná osoba za školu – vedoucí učitelka OV B.Hlavsová, mobil: 734 493 468