29-51E/01 Potravinářská výroba
ŠVP – Cukrářské práce, zpracováno podle RVP 29-51-E/01 Potravinářská výroba
V průběhu vzdělávání tohoto 3-letého oboru jsou žáci připravováni teoreticky i prakticky k výkonu jednoduchýchpracovních činností v provozovnách cukrářské výroby.
Absolventi oboru se uplatní při ruční i strojové výrobě a odbytu cukrářských výrobků, jemného a trvanlivého pečiva ve velkých, středně velkých i malých provozech potravinářské výroby. Pracovat mohou i ve službách potravinářského charakteru.
Učební plán
Předmět | I. ročník | II. ročník | III. ročník | Celkem hodin |
---|---|---|---|---|
Český jazyk a literatura | 1,5 | 1,5 | 0 | 3 |
Anglický jazyk | 2 | 2 | 0 | 4 |
Občanská nauka | 1 | 1 | 1 | 3 |
Matematika | 1,5 | 1,5 | 0 | 3 |
Tělesná výchova | 2 | 2 | 2 | 6 |
ICT | 2 | 1 | 0 | 3 |
Technologie | 2 | 3 | 2 | 7 |
Suroviny | 2 | 3 | 1 | 6 |
Odborné kreslení | 1 | 1 | 0 | 2 |
Stroje a zařízení | 0 | 1 | 0 | 1 |
Odborný výcvik | 15 | 15 | 28 | 58 |
Celkem hodin týdně | 30 | 32 | 34 | 96 |
Odborný výcvik je zajišťován ve školní cukrárně a odloučeném pracovišti Chabařovická