65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby

ŠVP – Kuchařské práce, zpracováno podle RVP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby

V průběhu vzdělávání tohoto 3-letého oboru vzdělání si žáci osvojí nezbytné vědomosti a dovednosti a získají tyto odborné kompetence: uplatnění požadavků na hygienu v gastronomii, ovládání přípravy vybraných druhů pokrmů a nápojů, vykonání prací spojených s provozem ubytovacího zařízení a poskytováním služeb hostům.

Absolventi oboru se uplatní ve stravovacích službách jako pomocní kuchaři, v provozech rychlého občerstvení při přípravě pokrmů. Zároveň najdou uplatnění v ubytovacích službách.

Učební plán

Předmět I. ročník II. ročník III. ročník Celkem hodin
Český jazyk 1,5 1,5 0 3
Anglický jazyk 2 2 0 4
Občanská nauka 1 1 1 3
Matematika 1,5 1,5 0 3
Tělesná výchova 2 2 2 6
ICT 2 1 0 3
Potraviny a výživa 2 2 1 5
Stolničení 0 2 0 2
Technologie 3 4 2 9
Odborný výcvik 15 15 28 58
Celkem hodin týdně 30 32 34 96

Odborný výcvik žáků je zajišťován ve škole a odloučených pracovištích Karmelitská a Chabařovická: