29-51-E/02 Potravinářské práce

ŠVP – Pekařské práce (od 1.9.2022), zpracováno podle RVP 29-51-E/02 Potravinářské práce

V průběhu 2-letého vzdělávání v tomto oboru jsou žáci připravováni především pro výkon jednodušších činností při skladování surovin a pomocných látek, při přejímce, přípravě, třídění, úpravě a hodnocení surovin k technologickému zpracování, manipulaci se surovinami, polotovary a hotovými výrobky, při jejich hodnocení, balení a expedici. Uplatní se při obsluze a jednoduché údržbě strojů a zařízení v potravinářské výrobě.

Absolvent se uplatní v potravinářském průmyslu při vykonávání jednoduchých činností při výrobě potravinářských výrobků zejména při výrobě chleba, běžného pečiva, trvanlivého pečiva a cukrovinek, případně konzerv apod.

Učební plán

Předmět I. ročník II. ročník Celkem hodin
Český jazyk a literatura 1,5 1,5 3
Občanská nauka 1 1 2
Matematika 1,5 1,5 3
Tělesná výchova 2 2 4
ICT 1 1,5 2,5
Finanční gramotnost 0,5 1 1,5
Suroviny 3 2 5
Zařízení závodů 1 1
Technologie 4 5 9
Praktická cvičení 1,5 1,5 3
Odborný výcvik 15 15 30
Celkem hodin v týdnu 32 32 64

Odborný výcvik žáků je zajišťován ve školní pekárně a odloučeném pracovišti Karmelitská.