29-51E/01 Potravinářská výroba

ŠVP – Cukrářské práce, zpracováno podle RVP 29-51-E/01 Potravinářská výroba

V průběhu vzdělávání tohoto 3-letého oboru jsou žáci připravováni teoreticky i prakticky k výkonu jednoduchýchpracovních činností v provozovnách cukrářské výroby.

Absolventi oboru se uplatní při ruční i strojové výrobě a odbytu cukrářských výrobků, jemného a trvanlivého pečiva ve velkých, středně velkých i malých provozech potravinářské výroby. Pracovat mohou i ve službách potravinářského charakteru.

Učební plán

Předmět I. ročník II. ročník III. ročník Celkem hodin
Český jazyk a literatura 1,5 1,5 0 3
Anglický jazyk 2 2 0 4
Občanská nauka 1 1 1 3
Matematika 1,5 1,5 0 3
Tělesná výchova 2 2 2 6
ICT 2 1 0 3
Technologie 2 3 2 7
Suroviny 2 3 1 6
Odborné kreslení 1 1 0 2
Stroje a zařízení 0 1 0 1
Odborný výcvik 15 15 28 58
Celkem hodin týdně 30 32 34 96

Odborný výcvik je zajišťován ve školní cukrárně a odloučeném pracovišti Chabařovická