29-51-E/01 Potravinářská výroba
ŠVP – Řeznice/řezník, zpracováno podle RVP 29-51-E/01 Potravinářská výroba
V průběhu vzdělávání tohoto 3-letého oboru jsou žáci připravováni teoreticky i prakticky k výkonu jednoduchých pracovních činností v provozovnách řeznické a uzenářské výroby.
Absolventi oboru se uplatní při ruční i strojové výrobě a odbytu masa a masných výrobků ve velkých, středně velkých i malých provozech. Pracovat mohou i v dalších provozech potravinářského charakteru.
ŠVP obsahuje učební plán, který byl zpracován podle RVP vydaného MŠMT ČR
dne 29. 5. 2008, č. j. 6 907/2008-23. Výuka dle učebního plánu bude probíhat od 1. září 2018 počínaje prvním ročníkem.
Učební plán
Předmět | 1. ročník | 2. ročník | 3. ročník | Celkem hodin |
---|---|---|---|---|
Český jazyk | 1,5 | 1,5 | 0 | 3 |
Anglický jazyk | 2 | 2 | 0 | 4 |
Občanská nauka | 1 | 1 | 1 | 3 |
Matematika | 1,5 | 1,5 | 0 | 3 |
Tělesná výchova | 2 | 2 | 2 | 6 |
IKT | 2 | 1 | 0 | 3 |
Potraviny a výživa | 2 | 1 | 1 | 4 |
Biologie a anatomie | 0 | 1 | 0 | 1 |
Technologie | 3 | 4 | 2 | 9 |
Odborný výcvik | 15 | 17,5 | 28 | 60,5 |
Celkem hodin týdně | 30 | 32,5 | 34 | 96,5 |
Odborný výcvik žáků je zajišťován ve spolupráci se sociálními partnery.