Krkonoše 2022

26.5.2022 Dnes byl vrcholný den našeho působení na horách… Většina statečných se nechala vyhecovat na tůru, která končila na Luční boudě. Celkem jsme ušli 20,25 km a převýšení 665 m. n. m. Klobouk dolů… 🙂 Pochvala všem! Zítra si dopoledne zasoutěžíme,  vyhlásíme soutěže a po obědě vyrazíme domů… Předběžně bychom dorazili ke škole kolem 15 hodiny… Horalové Středa 25.5.2022 nám přinesla opět pár kapek. Dopoledne proběhl horský viceboj a odpoledne aklimatizační tůra, jako příprava na zítřejší celodenní tůru. Večerní program nám vyplnil bazen, hry a sauna… 24.5.2022 Za lehkého deště, jsme po zdárnem příjezdu na Kolínskou boudu zdolali prvních 5 km….

Exkurze – perníkárna

NÁVŠTĚVA FIRMY PERNÍK JANOŠ S PŘEDNÁŠKOU a ZDOBENÍM PERNÍKU 17. 12. 2021 Žáci 3. ročníku oboru vzdělání Cukrářka/Cukrář byli seznámení s historií výrobou a s technologií výroby perníku. Zhlédli jsme zajímavé výrobky pana Jánoše, např. určené pro papeže, prezidenty a další významné osobnosti. Žáci vlastnoručně za naší asistence zdobili perníčky, které měli možnost odnést domů. Jako bonus projekce dokumentárního filmu „Korunovace krále perníku“. Přednáška probíhala v prostoru cukrárny, a tudíž bylo možné zakoupit „Pardubický perník“.

EXKURZE – MUZEUM ČOKOLÁDY

V pátek 17. 12. 2021 navštívili žáci 1. a 2. ročníku Muzeum čokolády Choco – Story Praha v Celetné ulici. V omezeném režimu provozu muzea mohli žáci, za pomoci všech smyslů, vstoupit do světa čokolády a dozvědět se další zajímavosti o pěstování a zpracování kakaa a čokolády. Zároveň měli možnost vyfotit se s oblíbenou celebritou v Muzeu voskových figurín Grévin, které je součástí čokoládového muzea.

EXKURZE DO CUKROVARU

Dne 22. 10. 2021 žáci 2. a 3. ročníku oboru vzdělání Cukrář/Cukrářka, v rámci projektu „Propojujeme teorii s praxí“, navštívili cukrovar v Dobrovici nedaleko Mladé Boleslavi. Seznámili se s historií a současností cukrovarnictví. Poznatky z prohlídek venkovních prostor areálu cukrovaru i expozic muzea byly pro žáky přínosné.