Výlet do Drážďan
Tematický zájezd do Drážďan – „Drážďanská štola“ 21. 12. 2018
Tematický zájezd byl zaměřen na klasický výrobek „Drážďanskou štolu“ s originální recepturou, s jejíž výrobou se žáci měli možnost seznámit. Sledováním výrobního procesu zjistili, jaké základní suroviny a speciální ingredience se používají k přípravě těsta. Dále mohli sledovat tvarování výrobků, pečení, dohotovení a balení. Kromě výroby štol se žáci seznámili v rámci adventních trhů s dalšími výrobky jemného pečiva – kynuté výrobky různých tvarů s různým dohotovením (polevy, posypy) a smažené výrobky (koblihy plněné různými náplněmi – griliáš, koňak).
Součástí exkurze byla i prohlídka historické části Drážďan a návštěva lázeňského městečka Bad Schandau.
Tematického zájezdu se účastnili žáci prvního ročníku (PE 1.) oboru Potravinářské práce – Pekařka/Pekař s pedagogickým doprovodem učitelkou OV p. Irenou Zemanovou a učitelkou OV p. Jitkou Weishäuplovou.